Diensten

Optometrie

TOTAALSERVICE SCREENING

We schaven onze kennis constant bij

De screening van jouw ogen is onze grootste specialiteit. We volgen constant opleidingen, zodat we steeds op de hoogte zijn van de laatste nieuwe bevindingen. Zo kunnen we je een uiterst accurate totaalservice aanbieden.

 

Klik hier voor een online zicht screening test. 

 

 

 

I.Profiler Plus

Heb je een bril gevonden waar je blij van wordt? Mooi zo, dan wordt het tijd om de sterkte van je ogen te meten. Zo krijgt jouw favoriete montuur ook de juiste, hypercorrecte glazen. Die computermeting doen we met onze i.Profiler Plus®, het neusje van de zalm voor oogmetingen. Dit toestel voert maar liefst 7 metingen uit waardoor we de kleinste fouten van elk oog vinden. Hierdoor wordt het correctieglas heel nauwkeurig en daar haal jij je voordeel uit.

De i.Scripton® glazen geven je een scherp en helder zicht. Je ziet meer contrasten en kleurdetails. Ook als het schemert of donker is, zie je letterlijk het verschil. Je hebt minder lichtkringen en minder verblindende reflectie van bijvoorbeeld autolichten, waardoor het veel veiliger wordt als je ’s nachts de baan op bent.

De i.Profiler Plus® is heel betrouwbaar, maar jij hebt uiteraard het laatste woord. Daarom doen we nog een laatste controle. Je leest cijfers en letters voor en wij brengen de laatste correcties aan. Zo neem je een bril mee naar huis die zowel qua zicht als qua comfort perfect bij je past.

 

Tonometrie

Onze grote trots is de Huvitz HNT-1P. Met dit technologische hoogstandje meten we de oogdruk. Door middel van een klein luchtpufje meten we de intra-oculaire druk. We voeren nu ook een pachymetrie uit. Dit is het meten van de dikte van de cornea. Deze screening bieden we als extra service aan.

Heb je last van verhoogde oogdruk? Contacteer dan zeker je oogarts.
We raden aan om vanaf 40 jaar elke 2 jaar de gezondheid van de ogen te laten controleren.

 

Corneatopografie

Je oogoppervlak in één oogopslag.

Met de Medmont e300 brengen we je oogoppervlak, of topografie, in kaart. Ook voor hoornvliesafwijkingen of bij droge ogen kan dit toestel duidelijkheid brengen. Met de Medmont kunnen we bijvoorbeeld ook je traanfilm bekijken. Zo kunnen we je de perfecte oplossing voor jouw ogen bieden.

 

Binoculair zien

Last van hoofdpijn of geïrriteerde ogen?

Wanneer je last hebt van hoofdpijn, spanning in je nek en/of schouders, concentratieproblemen of geïrriteerde ogen kan het zijn dat je heteroforie hebt. Dit is een afwijking waarbij je ogen niet op de juiste manier samenwerken. Meestal komt dit doordat je oogassen scheef staan ten opzichte van elkaar, zodat het beeld anders valt op beide ogen. Wij kunnen de stand van je oogassen controleren wanneer je last hebt van bovenstaande klachten. Meer info en een screeningstest vind je hier.